úterý 13. září 2016

Semafor, plot, jahoda

Černé SUV zastavilo na semaforech. Celá posádka mlčela, sem tam někdo hodil pohledem po muži sedícím vzadu. "Už to mám!" vykřikl najednou. "Doleva, za roh, blížíme se!" Auto protočilo koly a hlasitě vyrazilo kupředu. Se skřípěním zatočili, když se Ianto znovu ozval. "Tady! Zastav!"
On i řidič vyběhli z auta a rozeběhli se úzkou uličkou. Naneštěstí jim v cestě bránil vysoký dřevěný plot. Ianto se na Jacka bezradně otočil, přístroj v jeho ruce ukazoval, že to, co hledají, je přímo za tím plotem.
"Hopsni na mě," pobídl ho Jack. Ianto zmateně zamrkal. "Dělej, vysadím tě a ty to přelezeš jako první, já už se tam nějak dostanu."
Po vysvětlení to i Ianto viděl jako dobrý nápad, položil tedy botu do Jackových spojených dlaní. Už už se chytal plotu, že ho přeleze, když ho Jack najednou vyhodil.
Ianto přeletěl plot hlavou napřed a před dopadem ve vzduchu stihl udělat kotrmelec. Dopadl přímo do záhonu mezi zeleninu. Seděl mezi rajčaty a paprikami, v puse jahodu. Než se vzpamatoval, Jack k němu klidně v celé své kráse přikráčel a polovinu jahody ukousl. Černou okřídlenou krabičku, pro kterou se sem hnali, měl dávno v ruce.
Ianto se na něj nevěřícně zadíval. "Vážně, Jacku? Vážně?" A vyplivl zbylou část jahody obalenou hlínou.

Žádné komentáře:

Okomentovat